Mijn naam is Jia Bei Le. Ik ben geboren en getogen in China en kwam in 1988 naar Nederland. Om mijzelf verder te ontwikkelen, ben ik in 2010 gestart aan de kleinkunstacademie Foudgumse school te Foudgum. Op 26 mei 2015 heb ik mijn master behaald.

Schilderstijl
In de loop der jaren is mijn schilderstijl veranderd van vrij precies naar een wat lossere hand. Naast het feit dat mijn schilderstijl is veranderd, ben ik ook op grotere doeken gaan werken. Ik vind het vangen van de sfeer van een voorstelling heel belangrijk. Door beweging en sfeer probeer ik ruimte en diepte in een schilderij te vinden en meer spanning in een schilderij op te roepen.

Momenteel schilder ik veel mensen in hun omgeving. Ik schilder ze niet statisch. Ik zoek mensen die beweging zijn, speel met de voorstellingen en bepaal zelf wat ik spannend vind aan een compositie. Zo ontstaat er een dynamisch werk.